Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Skole-hjemsamarbejde

Skole-hjemsamarbejdet har høj prioritet for Katrinedals skole, da et godt skole-hjem-samarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel og for undervisningsmiljøet i klassen. Skole-hjem-samarbejdet skal sikre et konstruktivt samarbejde mellem elever, skole og forældre baseret på en god og ligeværdig dialog. 

På Katrinedals Skole opfattes forældrene som en ressource, der kan bidrage med viden om og erfaringer fra det omgivende samfund og derigennem kvalificere skolens arbejde.  Det betyder, at forældre kan inddrages i undervisningen som f.eks. foredragsholdere eller som eksperter inden for deres fag/interesseområde, eller som praktiske hjælpere i forhold til udflugter, arrangementer og lignende. 

Hvordan støtter du dit  barn bedst? 

I dagligdagen kan du støtte med praktiske ting, og at dit barn hver dag møder i skole: 

  • udhvilet
  • til tiden og mindst 5 minutter før ringetid
  • velforberedt med bøger, penalhus, idrætstøj eller turtaske
  • veloplagt - har spist morgenmad og har madpakke med 

Det er vigtigt, at du viser interesse og får indblik i hvordan dit barn har det i skolen – i de enkelte fag, frikvartererne og sammen med kammeraterne. Det gør du ved at: 

  • snakke om hvad der er sket i skolen i dag 
  • tale med læreren hvis der er noget, der undrer eller bekymrer 
  • læse beskeder fra læreren og skoleledelsen på Aula
  • lære de andre børn og deres forældre i klassen at kende 
  • deltag i forældremøder, sociale arrangementer, skolehjemsamtaler og lign. 

 Aula

Aula er det bærende element i den skriftlige kommunikation, både internt på skolen, mellem forældre og skole og mellem forældre indbyrdes.  

Her vil I få informationer omkring ugeplaner, arrangementer og lign., og det er også her, at I kan skrive til lærerne, pædagogerne og ledelsen. Beskeddelen på Aula er forbeholdt korte beskeder og meddelelser. 

Aula egner sig ikke til behandling af eventuelle konflikter eller større problemstillinger. I disse tilfælde anbefaler vi i stedet at der tages kontakt enten telefonisk eller ved personlig henvendelse til skolen. 

Der bliver afholdt et forældremøde i starten af skoleåret, hvor rammerne for skole-hjemsamarbejdet er på dagsordenen. Der afholdes skole-hjemsamtaler/evalueringssamtaler 2 gange om året. Forældremøder og arrangementer aftales løbende med trivselsforældrene og det pædagogiske personale. Der er altid mulighed for at afholde behovssamtaler løbende gennem året. 

Skolebestyrelsen afholder et årligt møde for alle forældre. Dette møde ligger sædvanligvis i april måned. 

Skoleledelsen udsender regelmæssige nyhedsbreve (som udgangspunkt hver måned,) hvor forældrene får indblik i skolens organisatoriske rammer, samt aktuelle forhold og nyheder omkring skole og eftermiddag. 6-8 gange om året inviteres forældrene til forældrekaffe, hvor forældre kan komme forbi til en uformel snak med skolens ledelse.